Blog

Is een mondelinge overeenkomst geldig?

In het dagelijks leven worden regelmatig overeenkomsten gesloten. Vaak zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Als je iets koopt in een winkel, als je een drankje of wat te eten bestelt in een restaurant of als je de glazenwasser je ramen laat lappen, gebeurt dat allemaal op basis van een overeenkomst. Niet alle overeenkomsten die je sluit, staan op papier. Veel ondernemers geven aan te werken op basis van vertrouwen en daarom mondelinge overeenkomsten te sluiten met hun klanten. Maar is een mondelinge overeenkomst wel geldig? Je leest het in dit blog.

Regels voor een freebie of nieuwsbrief

Om van bezoekers ook echt klanten te maken, gebruiken veel bedrijven salesfunnels als marketinginstrument. Ze bieden een gratis weggever en wanneer een potentiële klant zich daarvoor inschrijft, belandt hij in een trechter. Vervolgens ontvangt de klant nieuwsbrieven of andere reclame e-mails met het uiteindelijke doel van deze potentiële klant een klant te maken. Maar hoe bouw je zo’n e-maillijst op? Mag je iemand zomaar op je e-maillijst zetten? Wat zijn de regels voor een freebie of nieuwsbrief?
Je leest het in dit blog.

Mag je zomaar je tarieven aanpassen?

Het einde van het jaar nadert. Veel ondernemers zijn al plannen aan het maken voor het nieuwe jaar. Misschien ga jij nieuwe producten of diensten aanbieden of juist de prijzen van je huidige aanbod aanpassen. Maar mag je zomaar je tarieven aanpassen? Of zijn er regels aan verbonden? Het antwoord op deze vragen lees je in dit blog.

Is het hebben van een privacyverklaring verplicht?

Een privacyverklaring of privacy statement; je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een document waarin je aangeeft hoe jij met persoonsgegevens om gaat. Sinds de komst van de AVG, zie je de privacyverklaring op veel websites voorbij komen. Maar is een privacyverklaring verplicht en waarom wel of waarom niet? Ik leg het je uit in dit blog.

De coronawet uitgelegd

De maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus te bestrijden, zijn opgenomen in noodverordeningen. Deze verordeningen zijn bedoeld voor crisissituaties van bepaalde tijd. Omdat de coronacrisis langer duurt, heeft het kabinet begin juni de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ofwel de coronawet aangekondigd. De coronawet zal de noodverordeningen vervangen. Inmiddels is de coronawet, na een forse aanpassing, aangenomen door de Eerste Kamer. De wet zal naar verwachting op 1 december 2020 in werking treden. Maar wat staat er eigenlijk in deze coronawet en waarom is de wet nodig? Je leest het hier.

De registratieplicht in de horeca vs. AVG

Sinds augustus van dit jaar geldt er een registratieplicht in o.a. de horeca. Gasten worden bij een bezoek aan een horecagelegenheid verzocht hun naam en contactgegevens achter te laten om een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD, bij gebleken besmettingen, te vergemakkelijken. Maar hoe verhoudt deze registratieplicht zich tegenover de verplichtingen die voortvloeien uit de AVG, onze nieuwe privacywet? Mogen contactgegevens zomaar verzameld worden? Hoe moet dat gebeuren en hoelang moeten ze bewaard blijven? Of is privacy in tijden van corona ineens niet meer zo belangrijk? In dit blog bekijk ik de registratieplicht in de horeca versus de verplichtingen uit de AVG.

Pas op met afbeeldingen van internet!

Iedereen maakt er gebruik van: afbeeldingen van internet. Een website aankleden, een blog verduidelijken, je werkstuk opleuken, een product in een webshop showen, een advertentie maken, je social media mee vullen en dat zijn nog maar een aantal voorbeelden van wat je allemaal met afbeeldingen kunt doen. Visuele content zorgt voor meer betrokkenheid dus logisch dat er vaak gebruik van wordt gemaakt. Maar wist je dat je afbeeldingen niet zomaar mag gebruiken? Dat kan je zelfs duur komen te staan. Hoe dat zit en waar je rekening mee moet houden, lees je in dit blog.

Schuiven naar boven
Copy link
Powered by Social Snap